Aktiviteter
 
Torsdagslunsj

2. mars hadde vi besøk av Rune Gerhardsen. Han ga oss et foredrag over et langt liv med mange interessante vinklinger, både politisk og privat.

Neste Torsdagslunsj er en fredag! 7. april.

K+ og Byen Vår arrangerer Torsdagslunsj. Dette er en fast møteplass for næringslivet, normalt første torsdag hver måned.

I februar var temaet "Nytt år - og nye tider"
Eirik Larsen, senioranalytiker i DNB Markets, delte sine spådommer for hvilke økonomiske utsikter vi står ovenfor fremover. Meget engasjerende og inspirerende.

På årets første Torsdagslunsj la Solveig Svardal fra Telemarkforskning frem resultatene fra en undersøkelse: «Tillit som drivkraft i regional utvikling». Du kan kopiere denne lenken for å lese mer:
http://mittkongsvinger.no/naeringsliv/telemarksforskning-tillit-viktig-a-fa-vekst-regionen/

K+ og Byen Vår arrangerer Torsdagslunsj. Dette er en fast møteplass for næringslivet, normalt første torsdag hver måned. Vi legger vekt på å gi deltakerne faglig påfyll gjennom aktuelle foredrag og tid til nettverksbygging. Torsdagslunsj varer fra kl 10.30-12.00, og inneholder foredrag, nettverksbygging og lunsj. Torsdagslunsj holdes fast i auditoriet på den nye Sentrum v.g. skole. Møtene er gratis, men vi trenger påmelding.

Torsdagslunsj i desember 2016: Adm.dir. for Beitostølen Resort, Atle Hovi - underholdt oss med tryllekunster og foredraget Kunden er sjefen.

I november fortalte Ungt Entrepenørskap litt om sitt virke, samt at Edgar Valdmanis holdt foredraget Bedre nettverking på 1-2-3

NY, SAMLET NÆRINGSSTRATEGI FOR HELE KONGSVINGERREGIONEN
Lars Gillund fra Byregionprosjektet presenterte forslaget til den samlede stategien i september.Kristin Malonæs holdt Innovasjonstalen 2016 på Kongsvinger torsdag 2. juni.

Torsdag 7. mai - Adil Shah - senioranalytiker i aksjeteamet til Eika ga oss gode innspill om fremtidens energibehov. Er oljetiden over? Bør OPEC nedlegges? Adil ga oss svarene.
Ola Thune var på Torsdagslunsj 7. april. Den tidligere kripos-sjefen og privatetterforskeren fortalte fra sitt spennende liv basert på sine erfaringer fra sin karriere i politiet og Kripos spesielt, samt fra saker han har løst i sitt virke som privatetterforsker; mord, svindel, økonomisk utroskap og fascinerende samtaleteknikk. Inspirerende, meget lærerik, levende og interessant informasjon om jakten på usannheter og sannheter.

På den siste Torsdagslunsjen i 2015, med julemat og underholdning, fikk vi høre om Tom Wangerud sin eventyrlige hverdag.
I november hadde vi besøk av NHO-leder Åge Skinstad til torsdagslunsj.
I oktober var det tidligere statsråd Morten Andreas Meyer som fortalte oss hvordan vi skulle jobbe lokalt for å påvirke sentralt.

På høstens første Torsdagslunsj ble vi kjent med gründer Mina Mælum Norstrøm fra Kongsvinger. 30 år og spesielt engasjert innenfor det flerkulturelle gründermiljøet.

Siste Torsdagslunsj før sommeren, holdt Mona Nordøy et forrykende foredrag om sin fotokarriere, sine kreative forretningsideer og hvordan det har vært å følge drømmen.

I mai hadde vi besøk av sosialantropolog og forfatter Anne Ellingsen. Hun driver også virksomheten Kulturanalyse, som blant annet driver med interkulturell analyse, rådgivning og journalistikk. Hun snakket om positiv tenkning.

På Torsdagslunsj i april tjuvstartet vi valgkampen med en ordførerduell mellom sittende ordfører Øystein Østgaard (H) og hovedutfordrer Sjur Strand (AP).

I mars hadde vi besøk av Henning Nyberg fra suksessbedriften innen e-handel, Inkmann AS. Selskapet har fått over 100 000 kunder i Norge siden starten i 2007, og drives av Nyberg og Guro Larsson. Ideen bak Nettbutikken Inkmann.no var å selge alt av forbruksvarer til skrivere som blekkpatroner, toner, tromler osv. Fra 2008 er selskapet drevet fra gården hjemme på Braskereidfoss. I februar åpnet en ny Inkmann Lagershop på Alnabru. Nettsalget vil fortsatt håndteres fra Braskereidfoss. Kom og lær mer om e-handel, bli inspirert og hør en suksesshistorie.

Torsdagslunsjen har siden 2009 levert over 50 foredrag i tillegg til nettverksbygging, mingling og god mat fra Jörg og hans mannskap på Sentrum videregående skole. Byen Vår har gjort dette i samarbeid med kommunens næringssatsing - de første tre årene med Etablerertorget, og de siste årene med K+.

Vi kom ned på jorden igjen med lokale gründere på årets første Torsdagslunsj. Wenche Huser Sund og Øyvind Hammer ga oss noe å tenke på i hverdagen. Innovasjon Norge deltok også med forklarende innspill på hva en inkubator er.

Den siste torsdagslunsjen i 2014 ble en stor suksess med over 160 deltakere på julebuffet sammen med foredragsholderne Prinsesse Märtha Louise og Elisabeth Nordeng. De er grunnleggerne av Astarte Inspirasjon.

Mennesket - hackerens beste venn. 6. november fortalte Jørgen Dyrhaug fra Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) oss om internettets farer. Skremmende interessant må vel være konklusjonen.

I tillegg hadde vi besøk av Preben Stai fra Bedriftsidretten om Aktiv Bedrift, en aktivitetskampanje for bedrifter på nett.

2. oktober hadde vi besøk av den tidligere Urix-kjempen, Bjørn Hansen. Han ga oss et suverent innblikk i verdenspolitikken.

4. september fikk vi høre et spennende foredrag om sosiale medier. Alf Tore Meling er en av landets ledende analytikere, rådgivere, foredragsholdere og kursholdere innen området. Meling er fagbokforfatter, fagblogger, og uavhengig kommunikasjonsrådgiver for offentlig sektor. Han ble tildelt «Social Media Awards» av fagbladet Kampanje høsten 2011.

På siste Torsdagslunsj før ferien var det service som sto på dagsorden. Service som lagspill var temaet fra Gro Bjerkvoll i Høgskolen i Hedmark.

I april fikk vi Dhøre de lokale gründerne fra DOS Studios, #Tag your Shoes og eQual Consulting. De fortalte oss historien og fremtidsvyene på morgendagens potensielle suksessbedrifter. Utrolig spennende, ikke minst sett med digitale og internasjonale øyne. Og Kongsvinger er på topp i Hedmark når det gjelder nyetablering av bedrifter!

I mars fikk vi et særdeles interessant foredrag fra sjeføkonom i Eika Gruppen, Jan Ludvig Andreassen. Han ga oss sitt syn på fremtiden og hvorfor ting er som de er i boligmarkedet og pengemarkedet. Og dette påvirker mye av hverdagen for oss mennesker. Andreassen jobber med overvåking av makroøkonomi i inn- og utland. Odal Sparebank sørget for at Andreassen besøkte Torsdagslunsj 27. mars.På Torsdagslunsj 6. mars var temaet Konflikthåndtering på arbeidsplassen. Behagelig og dyktig foredragsholder var Tommy Antonsen fra Norsk Psykologiassistanse.

På årets første Torsdagslunsj 30. januar fortalte Karl Erik Rimfeldt om hvordan man lykkes med å arbeide målrettet for vekst og utvikling.

2013:
På Torsdagslunsj i oktober ble kapital og vekstbedrifter temaet. Per Nygaard og Frank Larsen er kjente ansikter på Torsdagslunsj.

Torsdagslunsj i september stiftet vi bekjentskap med Wenche Huser Sund og Øyvind Hammer. De snakket om motivasjon og veivalg. Wenche fortalte litt om sine veivalg i livet før Øyvind holdt et forrykende foredrag om motivasjon, Hva som gir deg energi og hvordan du angriper en endringsprosess.

I august tok vi pulsen på de politiske partiene før valget på høstens første Torsdagslunsj for næringslivet.Den politiske debatten dreide seg om vekstmulighetene i Kongsvingerregionen og det var E16, jernbanen og næringsutvikling (spesielt i skogsektoren) som var de hyppigste temaene.

Stig Inge Bjørnebye trollbandt et rekordstort publikum på Torsdagslunsj for næringslivet 30. mai. Stig Inge kjenner Kongsvinger godt gjennom sine tre sesonger i KIL, og vi fikk høre mange kloke ord fra en allsidig person med gode filosofiske vinklinger om livet, utfordringer, press, suksesser og motivasjon. Her var det mye å ta med seg også fra et privat synspunkt. Vi er mennesker - uansett hvilken situasjon vi befinner oss i.

I april fikk vi høre info om tog Oslo-Kongsvinger, samt ungt entreprenørskap. Ordfører Øystein Østgaard orienterte om oppgradering av Kongsvingerbanen. Rolf Finsrud snakket om organisasjonen som i samspill med utdanningssystemet, næringslivet og andre aktører jobber for å utvikle barn og unges kreativitet, skaperglede og tro på seg selv.

I mars var en status for Høgskolesenteret i Kongsvinger og satsing på kompetanseheving i regionen vår.

I februar hadde vi besøk fra og debatt/gruppearbeid i regi av Innovasjon Norge.

Årets første Torsdagslunsj 31. januar ble en højdare. "Sponsorkongen" Jacob Lund fortalte 65 lydhøre gjester hvilke krefter og prosesser må til for å skape/bygge en merkevare ut fra et varemerke?

Den siste Torsdagslunsjen i 2012 var en paneldebatt der både sentrale politikere og næringslivet deltok. Hedmark fylkeskommune har som mål at fylkets befolkning skal øke til 220 000 innbyggere i 2020. Hva betyr det for vår region og ikke minst for vårt næringsliv? Hvordan får Glåmdalsregionen flere innbyggere? Hvordan skaper vi flere arbeidsplasser? Hva må på plass av infrastruktur og offentlige tjenester for å støtte opp om virksomhetene våre? Hvilken rolle spiller innovasjon i vår regionale næringsutvikling? Panelet ga en del innspill til en spennende diskusjon om fremtiden!

Det er ikke alltid like lett å få tak i hvilke ordninger og muligheter som finnes i NAV-systemet. Dette ble litt klarere sist Torsdagslunsj. Nyttig info om hvordan næringslivet kan dra best mulig nytte av de ordningene som finnes.

Mingling er viktigJan Sigmund Eriksen, Tore Wålberg og Jon Espesæter hos NAV arbeider med ulike innfallsvinkler mot arbeidslivet. Dette går på alt fra holdningsarbeid til kurs, praksisplasser og arbeidsmiljø.

Trekløveret fra NAV fikk et kvarter hver og ga oss det viktigste vi trenger å vite av informasjon. Dette for å gi oss en konkret versjon av hva næringslivet bør vite om hvilke muligheter et tett samarbeid med NAV kan gi.
• Hva er inkluderende arbeidsliv?
• NAV-samarbeid med 7 sterke
• Ungdom som ressurs


En god Kongsvinger-ambassadørTidligere har vi hørt hvordan K pluss skal jobbe med tjenesteytende næring og særskilt fokus på de forretningsmessige tjenestene. Sammen med 10Nye er oppdraget å få til betydelig vekst i Kongsvinger.

I april hadde vi innslag fra SINTEF Raufoss Manufacturing og Norwegian Center of Expertice Raufoss. De har inngått et samarbeid med industrien i regionen om utvikling og økt innovasjon. Imponerende den utviklingen de har fått til og ringvirkningene dette får.


Berggren AS og Eskoleia AS er supre eksempler på hvilke kapasiteter vi har lokalt. Her har vi nestorer på sine områder i Norge - og de tør og tenke nytt.

”Økt innovasjonsgrad i Glåmdalsregionen” Tor Giæver, markedsdirektør i SRM
”Fornuft og følelser - Design som verktøy for innovasjon og vekst” Ida M Huse Gulbrandsen, produktutvikler i Eskoleia
”Hvordan lykkes med fiskemat i Kongsvinger” Inge Langrekken, salgssjef i Berggren

Torsdag 29. mars hadde vi besøk av Eddi Eidsvåg, som fortalte oss om Pøbelprosjektet. Neste lunsj er 26. april.Pøbelprosjektet har funnet en vei for å bringe ungdom som dropper ut (bl.a. fra videregående) tilbake til videre utdanning eller ut i arbeidslivet. Hovedtanker i prosjektet er å gi ungdommene ansvar, være tydelig, forklare arbeidsmoral og i det hele tatt stille krav til ungdommen!

I februar hadde vi besøk av Knut Vareide fra Telemarksforskning. Han fortalte oss hva som ligger bak tallene som viser at vår region er dårligst i landet.

I januar 2011 var temaet Helsefremmende lederskap. Vi fikk et interessant foredrag av Rune Haugen. Eskoleia Stål fikk også det synlige beviset som Miljøfyrtårn.

Rune Haugen har de siste årene vært fagansvarlig for Handelshøyskolen BI sine årlige konferanser for helsefremmende arbeidsplasser. Sammen med sin partner i Vida Pluss AS, Erik Slinning, har han skrevet boken Helsefremmende Lederskap, som setter fokus på økt lønnsomhet, fornøyde medarbeidere og tilfredse kunder. Haugen har arbeidet i mange år med å fremme helse og forebygge uhelse på arbeidsplassen. Byen Vår og Vidapluss samarbeider om et dagskurs i temaet torsdag 22. mars.

Campus Kongsvinger og Byen Vår viderefører det videre arbeid for gjennomføring av Torsdagslunsj for næringslivet siste torsdag hver måned. Neste gang dog 1. mars pga vinterferie.

Siste Torsdagslunsj i 2011 hadde vi besøk av Kåre Willoch og temaet for dagen var fra hans siste bok “Erfaringer for fremtiden”. Forsamlingen satt som tente lys og bare tok i mot kunnskap og historie, blandet med humor og mange råd.

27. oktober hadde vi besøk av Erik Holm Melby, en nytilsatt friskus som daglig skal lede Campus Kongsvinger.
Vi fikk møte en ambisiøs og utålmodig kar som gleder seg til å starte sin nye jobb 1. desember. Vi fikk et lynkurs i nytenkning og vi gleder oss også til Melby starter. Han har en stor porsjon entusiasme som skal smitte over på alle oss andre, og han tenker stort. "Vi må definere fremtiden og gå bakover", sa Holm Melby.

Med seg på laget har han blant andre Eli Wathne, som skal ha ansvaret for 1.linje-tjenesten. Det dreier seg om fremtidens Kongsvinger og satsningen på næringsliv i distriktet, kanskje vårt viktigste område for vekst. Nå skapes og organiseres fremtiden. Spesielt spennende er det nå at kommunen får ny politisk ledelse og ny rådmann, slik at vi alle kan være med på en reise med utgangspunkt i mange blanke ark.

Events med mening! Trine Rygh-Johansen snakket sist gang blant annet litt rundt ulike grep man kan gjøre for å bedre events og viktigheten av å møtes.

25. august holdt Samfunnskontakt i Microsoft Kjetil Thorvik Brun et populært foredrag. Microsoft har år etter år blitt rangert helt i toppen blant verdens beste selskaper på samfunnsansvar. Microsoft er blant verdens mest verdifulle merkevarer, og de bruker enorme midler hvert år på å støtte samfunnsnyttige organisasjoner.

I april fikk de rundt 70 fremmøtte mange gode tips fra Bjørge Stensbøl sin lange lederkarriere. Mye handler om å forstå menneskene rundt deg på godt og vondt. Bjørge kommer med ny bok innen området i løpet året.

I mars snakket Asger Jensby om mediepress og hvordan han opplevde og håndterte dette profesjonelt og som individ. Vi fikk en innlevende og nær historie fra en som har vært gjennom det meste. Det er kort fra Hero til Zero, som han selv uttrykte det.

27. januar hadde vi et ellevilt besøk av Tom Åge Myhren fra Lucky Næroset.

Myhren er profesjonell LivsGnistrer og har i 11 år levert foredrag, prosessledelse, idè - og konseptutvikling. Han høster mye ros for sine oppdrag både som prosessleder og foredragsholder. Han har et medfødt talent hva gjelder idèutvikling og er kanskje landets første IdèOlog, Tom Åge er kjent for å skape et godt klima, se vesentligheter og gi de nye retninger, og høster også stor ros for sin måte å møte mennesker på, og for hans litt uvanlige måte å formidle humor og alvor på. I frivilligheten har Tom Åge vært assisterende fantasiminister i tidligere regjering i Lucky Næroset hvor han var med siden 1999 til regjeringen gikk av i 2009. Det siste året var han også Oppmuntringsminister.

Før jul hadde vi besøk av Kongsvingerkaren Rolf Espen Olsen. Mannen som har vært direktør i verdens største markedsbyrå. Ca 70 tilhørere ble imponert over Olsens meritter og hans tilnæriming til markedet og sosiale medier. Blant annet om hva som er viktig for å synes , ha godt omdømme og hvordan bruke sosiale medier positivt.

Før det fikk ca 80 fremmøtte høre dobbel OL-mester Andreas Thorkildsen på Torsdagslunsj. En ekte, norsk gullgutt med klare mål. En jordnær sørlending som fortalte om sin karriere og målsettinger. Hvordan han tenker og trener - og hvorfor han har kommet dit han har i dag. han fortalte også om viktigheten av Jobzone og andre sponsorer.

I september imponerte Tore Thorstensen med sitt foredrag om hva KB-gruppen er og hvordan de tenker.

I august var det KILs trener Tony Gustavsson som delte med oss sine tanker om motivasjon og relasjonsbygging. En koselig kveldsseanse med snitter og kaffe i det nye Vekstsenteret på Rasta.

I mai fikk høre, fra Christl Kvam, regiondirektør i NHO Innlandet, hvilke utfordringer denne regionen har i forhold til arbeidsledighet, uføre, manglende kompetanse, fremtidig aldersforskyvning, hvilke næringer som er i solnedgang kontra soloppgang. Kristl la også vekt på hvor tungvint det ofte er å henvende seg via det offentlige - at de kanskje hadde ansvar for flere oppgaver enn de strengt tatt burde. MEN - vi har et potensiale i forhold til beliggenheten vår hvis vi arbeider videre med å styrke attraktiviteten vår!

I april hadde rektor på Markedshøyskolen, Trond Blindheim et forrykende foredrag. Han la frem sitt syn på Kongsvinger og mixet dette på en vidunderlig måte sammen med sine kunnskaper om markedsføring og merkevarebygging. Du kan lese mer på etablerertorget.no. Lenke nederst på siden.

I mars inviterte vi Freddy Kjensmo, tidligere Kongsvinger-innbygger og en av landets mest brukte komikere for næringslivet under temaet TID FOR TOMGANG. Over 70 deltakere fikk en stor dose ironi og et annerledes foredrag for mannen som har landets eneste Tullekontor. Han har faktisk levd av å underholde siden 1986.

De to første møtene i 2010 hadde en regional ramme som tema med utvikling på Festningen og Øvrebyen i januar, og Glåmdalen i februar.Uno


Henrik Aase
 
Tips en venn:
Mottakers email Ditt navn:Søn. 31.12.17 00:00

Byen Vår Kongsvinger, Storgata 1, 2212 Kongsvinger. Tlf. 62 81 66 10
Siden er utviklet av Fokusmedia og Indio